Q7, playstation'dan bile gerçeküstü!

Demek ki 'Tosun Paşa' sendromu, zaman zaman futbol takımları ve futbolcular için de geçerliymiş! Geçen sezonu ligde 1 golle tamamlayan Mert Nobre, aslında Fenerbahçe'den gelen 'Hakiki Marcio Nobre' değilmiş, onun yerine geçen 'santrfor'umsunun 'Tosun Paşa'vari traji-komik bir karikatürüymüş. Şaka bir yana, zaten Beşiktaş'tan yılda maç primleri hariç 2.3 milyon euro alan bir santrfor en az dünkü Nobre kadar oynamalı!

Bir yarılığına da olsa nihayet aldığı ücretin hakkını veren (ve inşallah bundan sonra da hep verecek olan) Nobre bir yana, kalede Cenk olmasa geçen sezon yıllık 25 bin dolara oynayan 23 yaşındaki Emenike daha da fazla Amokachi'yi hatırlatabilirdi! Çünkü kesik yiyen Ferrari de başka kurgularda savunmanın belkemiği olabilen Toraman da bu defans sisteminde Nobre-Tosun Paşa örneğindeki gibi sadece kendi kendilerinin traji-komik birer karikatürünü andırıyorlar. Beşiktaş'ın elindeki (sakat olan Sivok haricinde) hiçbir stoper, Schuster'in idealindeki 'önde kurulan çizgi savunma kurgusu'na uygun profilde savunmacılardan değil. 

1,5 yıl önce motivasyonu yerlerde sürünen Hakan'dan sonra kısa sürede 40 yıllık Beşiktaşlı gibi oynayabilen bir kaleci daha kazandıran Zafer Öger hocanın hakkını teslim etmek lazım: Cenk genç yaşına rağmen, hem kurtarışlarıyla hem de Barcelona-İspanya file bekçilerini anımsatan 'kaleci-libero profili'yle bu sezon Beşiktaş'ın en değerli yerli kazanımlarından bir tanesi. Şu ana kadar Schuster'in idealindeki önde kurulan çizgi defans kurgusuna gerçekten uyum sağlayan tek isim de Cenk'ten başkası değil! Cenk-Necip gibi 'sürdürülebilir başarı yolu'nda skortif başarıyı Babil Köprüsü misali geleceğe bağlayan, işlendikçe daha da pırıl pırıl parlayacak genç futbol mücevherleri, bu sezonki siyah-beyaz heyecanın geleneği geleceğe bağlayan çok değerli bir boyutu. Beşiktaş'ın bu sezonki en büyük kalite farkı ise Syd Barrett'ın futbolcu versiyonu misali olan Quaresma. Q7, o istediğinde her şeyi yapabilecek futbol kudreti ve playstation futbolcularına bile kramponunu ters giydiren kendine has doğuştan yetenekleriyle gerçeküstü bir futbol bienali, Salvador Dali'nin siyah beyaz tablosu gibi!

Akşam

  • Yorum Yaz
  • Yorumlar


Ben yorum yazdıktan sonra bu habere yorum geldiğinde beni haberdar et
(tüm alanların doldurulması zorunludur)

(Yorum sırasında aldığımız bilgilere göre her yorum kullanıcının kendisini bağlar. Yorum yapanların avatarları yazdığınız emaile göre gravatar.com dan çekilmektedir. siz de avatarınızın çıkmasını istiyorsanız, gravatar'a kayıt olun)

  • Beşiktaş Yazarları
  • 1
  • 2
  • 3